

برگزار شده توسط : دانشگاه صنعتی شاهرود
بیست و پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
تاریخ برگزاری : 05 بهمن ماه 1401
تعیین تیپ کانسار قبچاق (شمالباختر قرهچمن، آذربایجان شرقی) براساس شواهد زمینشناسی، کانهزایی و زمینشیمی
حسین کوهستانی , میر علی اصغر مختاری , محمد صحبتلو
كانهزایی در کانسار قبچاق بهصورت رگههای برشی کوارتز- سولفیدی درون توالی آتشفشانی ائوسن و تودههای نفوذی الیگوسن رخ داده است. پیریت، کالکوپیریت، گالن، اسفالریت و طلا همراه با اندکی رآلگار، پسیلوملان و پیرولوزیت، کانههای فلزی و کوارتز، سریسیت، کلریت و کلسیت، کانیهای باطله میباشند. بافتهای کانسنگ شامل دانهپراکنده، رگه- رگچهای، بِرشی، شانهای، کاکلی، گلکلمی، پوستهای، پرمانند و پُرکننده فضای خالی است. پنج مرحله کانهزايي در قبچاق قابل تشخيص است. مرحله اول کانهزایی با سیلیسیشدن سنگهای میزبان همراه با اندکی پیریت دانهپراکنده مشخص میشود. مرحله دوم شامل رگه- رگچههای کوارتزی و بِرشهای گرمابی است که حاوی مقادیر متغیری پیریت، کالکوپیریت، گالن، اسفالریت، ± طلا ± رآلگار میباشند. مرحله سوم با کوارتز و اکسیدها- هیدروکسیدهای منگنز (پسیلوملان، پیرولوزیت و براونیت) در رگهها و سیمان گرمابی بِرشها قابل تشخیص است. مرحله چهارم شامل رگه و رگچههای کوارتز (کلسیت- کلریت) و مرحله پنجم شامل کلسیت با بافتهای رگچهای و پرکننده فضاهای خالی میباشد. دگرسانیهای گرمابی شامل سیلیسی، آرژیلیک متوسط، کربناتی، کلریتی و پروپلیتیک میباشد. الگوی عناصر کمیاب و کمیاب خاکی بههنجارشده به کندریت برای نمونههای کانهدار و سنگهای میزبان، مشابه و بیانگر نقش این سنگها در تأمین عناصر کانهساز میباشد. کانسار قبچاق از نوع کانسارهای اپیترمال سولفیداسیون متوسط است.
کانهزایی اپیترمال، فلزات پایه و گرانبها، سولفیداسیون متوسط، قبچاق، قرهچمن
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1401 , تعیین تیپ کانسار قبچاق (شمالباختر قرهچمن، آذربایجان شرقی) براساس شواهد زمینشناسی، کانهزایی و زمینشیمی , بیست و پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران

تاریخ برگزاری : 05 بهمن ماه 1401
وبگاه ها
تماس با ما
آدرس: شاهرود میدان هفت تیر، دانشگاه صنعتی شاهرود
شماره تماس: 9 - 02332392204
کد پستی: 3619995161
صندوق پستی: 316
پست الکترونیک: info@shahroodut.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)