بررسی کیفیت توده سنگ و نفوذپذیری ساختگاه سد معشوره با استفاده از تخمین گریجینگ
Investigation of rock mass quality and permeability of Mashoureh dam site using Kriging estimate
نویسندگان :
بهزاد سبزواری ده کبود ( دانشگاه یزد ) , سعید نجفی قوشه بلاغ ( دانشگاه صنعتی شاهرود )
چکیده
از مهمترین مراحل طراحی شبکه اکتشاف ژئوتکنیکی، تعیین تعداد و موقعیت گمانههای اکتشافی به منظور کاهش هزینه و کسب اطلاعات از ساختار موجود در ناحیه مورد مطالعه میباشد. از مهمترین چالشها در نمونه برداری تعیین موقعیت نمونهها است. برای طراحی نمونه برداری بهینه منطقیترین روش نمونه برداری مرحله ای میباشد. در این مقاله، دو پارامتر ژئوتکنیکی (شاخص کیفی توده سنگ و لوژان) سد معشوره مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به نمودارهای فروانی و جبعه ای و Q-Q Plot داده های موجود را میتوان در یک جامعه آماری مورد بررسی قرار داد. با توجه به در نظر گرفتن تابع شاخص در مرحله اول 21 گمانه، مورد مطالعه قرار گرفت. بر این اساس شاخص کیفی توده سنگ و لوژان در مرحله اول تقسیم شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادههای آماری برای این دو شاخص نشان میدهد که میزان همبستگی برای شاخص RQD برابر با 600 متر و برای شاخص لوژان برابر با 500 متر میباشد. همچنین نقشه کریجینگ منطقه نشان میدهد که فقط در قسمت شمال غربی (سازند کشکان) شاخص کیفی توده سنگ در رده متوسط و بد قرار میگیرد. شاخص لوژان نیز در قسمت غربی و شرقی ساختگاه، دارای نفوذپذیری کم میباشد.کليدواژه ها
شاخص کیفی توده سنگ، لوژان، نرم افزار GS+، تخمین کریجینگ، زمین آمارکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بهزاد سبزواری ده کبود , 1401 , بررسی کیفیت توده سنگ و نفوذپذیری ساختگاه سد معشوره با استفاده از تخمین گریجینگ , هشمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
دیگر مقالات این رویداد
وبگاه ها
تماس با ما
آدرس: شاهرود میدان هفت تیر، دانشگاه صنعتی شاهرود
شماره تماس: 9 - 02332392204
کد پستی: 3619995161
صندوق پستی: 316
پست الکترونیک: info@shahroodut.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود میباشد. (همایش نگار نسخه 10.1.1)